Voiko aurinkovoide toimia hyvänä meikkipohjana?

*Teksti sisältää affiliaattilinkkejä* Sain jokin aika sitten testiin Laboratoires De Biarrizin Alaga Maris sävyttäviä aurinkovoiteita testiin ja Instagramin puolella osa seuraajistani onkin voinut huomata, että ihastuin niihin päätäpahkaa samantien. Miksi en olisi, kun on tarjolla tuote, joka on lähes kuin meikkivoide ja sisältää vielä korkean suojakertoimen. Ai, niin ja on luonnonkosmeettinen mineraaliaurinkosuoja.

LbD Alga Maris sävyttävä aurinkovoide: SPF30/50 ja 4 sävyä

Itse hyvin vaalean ihon omaavana yksilönä törmään siihen, että sävyttävät aurinkotuotteet ovat liian tummia minulle, koska niiden odotetaan olevan käytössä päivettyneellä iholla. Entä jos iho ei päivety liiemmälti kesän aikana? Tämä on oma tilanteeni. Saan kesakoita, mutta en päivety kovinkaan ihmeellisesti.

LdB Alga Maris sävyttävä aurinkovoide olikin itselleni täydellinen vaihtoehto. Siitä löytyy 4 sävyä, joista kaksi vaaleinta sävyä on hyvin vaaleita omasta mielestäni. Vaalein Ivory on todella vaalea sävyltään, mutta Beige ei, nimestään huolimatta, ole kovinkaan paljoa tummempi. Inan kuitenkin lämpimämpi sävyltään.

Sävyttävyyden lisäksi nämä aurinkovoiteet on saatavilla SPF30 ja SPF50 vahvuuksilla. LdB Alagamaris aurinkotuotteiden normaali, luonnonkosmetiikalle omimainen, white cast ei näy näiden kanssa ollenkaan, koska sävytys peittää sen alleen. Näin olle naamasi ei ole lakanan valkoinen, mutta voit käyttää huoletta luonnonkosmetiikkaa. Itse en pohtisi edes vahvuutta sen suuremmin, ottaisin SPF50 samantien. Molempien koostunut on samankaltainen iholla.

Vaivaton ja nopea meikkipohja kesäksi

LdB Alaga Maris Sävyttäväaurinkovoide toimii iholla kuin kevyt meikkivoide. Se tasaa ihon pieniä värieroja, mutta ei peitä auringon tuomia kesakoita kokonaan, jolloin iho näyttää luonnolliselta. Se on nopea levittää iholle käsin suoraan purkista. Tuote on riittoisaa, eikä parane kerrostaen. Sittenkään tuotetta ei kannata säästellä, koska on kyse aurinkosuojasta, mutta siinä uiminen ei auta sen enempää kuin järkevä annostelu. Lopputulos on luonnollinen, ei millään tapaa aurinkovoidemainen kiiltelevä vaan terveen glow ryydittämä. 

En ole vielä löytänyt luonnonkosmen meikkivoiteista yhtä hyvää meikkivoidetta itselleni kuin mitä tämä aurinkosuoja on. Kaiken päälle tämä voide on hypoallergeeninen eli sopii herkemmällekin hipiälle.

Meikkipohjana käytettynä aurinkovoide kestää kivasti muiden tuotteiden lisäämisen sen päälle. Voidemaiset tuotteet saa hyvin työstettyä sen pinnalle, eikä se lähde töpöteltäessä mukaan, vaan pysyy paikallaan. Luomet on toki pakko asettaa puuterisella tuotteella, koska kyse ei ole varsinaisesta meikkituotteesta, niin se pakenee juonteisiin luomella saman tien.

Illalla mineraalipohjainen aurinkosuoja tulee muistaa poistaa öljyisellä poistotuotteella, jotta kaikki lähtee iholta. Muutoin se toimii kuin muut aurinkosuojatuotteet.

Voiko aurinkovoide olla myös hoitava?

Yllättävän moni asia näiden voiteiden kohdalla natsaa ihan normaalille käyttäjällekin ihonhoitoa ajatellen. Kun tuotteessa ei ole mitään lisättyä tuoksua, niin se ei ärsytä silmiä eikä herkempää nahkaa. Itse pystyn pitämään tätä voidetta koko päivän ilman, että silmät alkavat vetistelemään, mitä normaali aurinkosuoja tahtoo minulla tehdä.

Titaani- ja sinkkioksidien tuoman UVA- ja UVB-säteiden suojan lisäksi tuote sisältää kosteuttavaa glyseriiniä sekä antioksidantteja sisältävää alga-gorria -yhdistettä. Se on punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Näiden vuoksi en itse koe tarpeelliseksi laittaa tämän voiteen alle päivävoidetta erikseen. Oma ihoni rakastaa antioksidantteja, jonka vuoksi iltaisin tuntuu kuin olisi ollut hyvä ihonhoitorutiini koko päivän käynnissä. Tämä toki on oman ihoni fiilis tuotteesta. Mutta kukaan meistä ei voi sanoa, etteikä olisi hyvä asia, että aurinkosuoja hoitaa ihoa yhtä aikaa kun se suojaa. Tällöin iltaisin ei ole kuiva korppuinen ja ärtynyt iho, joka vaatii eksta huomiota vain siksi että aurinkosuoja on ärsyttänyt sitä. Tärkein ominaisuus itselleni on se, että tämä tuntuu iholla kevyeltä, kuin päivävoiteelta.

Viimeisenä plussana on, että tuote on pakattu tyhjiöpakkaukseen, joka takaa, että tuote pysyy freesinä koko 8kk avaamisesta. Lisäksi tuotehukkaa tulee kohtuullisen vähän eli et maksa puteliin jäävästä aineesta turhaan. Olenkohan nyt maininnut tarpeeksi monta hyvää syytä hankkia tämä tuote kesäkasvojen suojaksi? Mahdollisesti, joten klikkaa alta ostoksille.

Jaa blogiteksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

2 Responses

    1. Filorgania en ole itse vielä kokeillut, joten en osaa sanoa minkälaisia ovat käytössä.

      YT, Hanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hanne - Never30again blogi

Hei, olen Hanne.

Olen pian nelikymppinen yhden ihanan erityislapsen äiti, joka kamppailee oman ikäkriisin sijasta ihokriisin kanssa. Olen myös vahva kosmehörhö, joka rakastaa testata uusia kosmetiikka tuotteita sekä kokeilla omaa uskalluksen rajaa meikkien suhteen. Kosmetiikan suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, joten löydät varmasti kiinnostavia tuotteita korealaisesta kosmetiikasta kotimaisiin helmiin kauttani. Blogissa pääset lukemaan hurtilla huumorilla höystettynä minun matkaani kohti 40-kriisiä. 

Seuraa somessa

Suosituimmat