Vaseline-kangasnaamio, toimiiko vaseliini raaka-aineena naamiossa?

Helmikuussa, kun tilasin iHerbiltä vitamiinit, niin kummasti osuin kaivelemaan korealaista kosmetiikkaa. No, tämänhän ei ole korealaista nähnytkään. Ihan siinä missä me suomalaiset nähdään harvemmin Vaselinea minään muuna kuin yhtenä tuttuna purkkina. Jenkeissä Vaselinella on ihan oma ihonhoitosarjansa, joka on keskittynyt pääasiallisesti ihon kosteuttamiseen. Sinällään mielenkiintoinen sarja, mutta kuten arvaatte, niin minua kiehtoi naamiot.

Kangasnaamiosarjaan kuuluu kolme eri tuotetta:

* Hydrating Beauty Sheet Mask with Petrolatum Jelly & Hyaluronic Acid

* Nourishing Beauty Sheet Mask with Petrolatum Jelly & Madecassoside

* Moisturizing Beauty Sheet Mask with Petrolatum Jelly & Ceramide

Kaikissa näissä kosteutus on selkeästi se päätarkoitus naamiolla. Vaseliinihan on ollut takavuosien (siis vuosisataisten takavuosien) ihmeraaka-aine, jolla on korjattu kaikki iho-ongelmat. 

Se ei kuitenkaan ole kantanut tätä supervoimaisen ihonhoitoraaka-aineen mainetta näihin päiviin mukanaan. Nykypäivänä ei ehkä ajatella enää, että sama voide, joka on hyvää saranoille ja lukoille, on hyvää iholle. Kuluttajat ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, että vaseliini on öljynjalostuksen sivutuote. Eikä mineraaliöljyjen maine ihonhoitossa ole ollut hohdokkain nykykosmetiikassa. Yhtäaikaa tutkitusti tuote on hyvä kosteuden sitoja, jos se yhdistetään muihin kosteuttaviin raaka-aineisiin.

Jo joitain vuosia sitten Virve Fredman on kirjoittanut hyvä tyhjentävän postauksen mineraaliöljyistä. Hän on käsitellyt kyseisessä postauksessa väitteitä ja luuloja minusta taitavammin kuin minä voisin, joten suosittelen tutkimaan hänen postaustaan aiheesta.

Käyttöfiilikset Vaselinen kangasnaamiosta

Heti kun naamion ottaa pussista, huomaa sen seerumin voidemaisuuden. Tuntu on lähes ohut geelivoide. Kokeilin heti, ennen naamion asettamista kasvoille seerumin imeytymistä iholle. Aluksi tuntui ettei serumi imeydy ihoon ollenkaan vaan jää killumaan ihon pinnalle lähes silikonimaiseksi pinnaksi, mutta muutaman minuutin jälkeen seerumi imeytyy ja jättää samettisen tunnun iholle.

Naamio itsessään istuu kasvoille helposti ja hyvin. Lukuunottamatta auttamattoman lyhyttä nenäkappaletta, joka ehkä kattaa omasta jättinaaselista puolet. Tuntu iholla on voidemainen ja naamio pysyy iholla liikkeessä eli soveltuu kotitöiden teon ajaksi naamalle. Naamio pysyy hyvin kosteana koko suositellun 10 minuuttia, myös nenänaluskappale pysyy kosteana tämän ajan. 

Naamiosta jää poistettaessa ihan hirveästi seerumia jäljelle, joten suosittelen hinkkamaan ihoon muualle kroppaan, jotta seerumi ei mene hukkaan. Kyynerpäät on aina hyvä kohde ihan siinä missä decoltenkin alue, joka usein unohtuu ihonhoitorutiinissa.

Naamion jälkeen iho tuntuu tosiaan hetken hyvin limaisen kostealta, mutta seerumin imeytyessä ihoon, muuttuu ihon pinta samettisen tuntuiseksi. Olotila on kuitenkin hyvin kosteutettu eli naamio tekee mitä lupaa. Imeydyttyään seerumi ei rullaa iholla eli naamio sopisi hyvin meikinpohjustukseen. 

Sitten se lopullinen ajatus tuotteesta… Ostaisinko uudestaan? No, tuote on sinällään 4/5 luokkaa mun mielestä, mutta kun tätä ei Suomeen saa kuin tyyliin iHerbiltä ja Luxplussalta, niin jäisi uudestaan ostamatta. Kiteyttäisin, että parempi perustuote, joka tekee mitä lupaa, mutta jos pääraaka-aine vaseliini ei ole omaan mieleesi, niin jättäisin väliin.

Jaa blogiteksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hanne - Never30again blogi

Hei, olen Hanne.

Olen pian nelikymppinen yhden ihanan erityislapsen äiti, joka kamppailee oman ikäkriisin sijasta ihokriisin kanssa. Olen myös vahva kosmehörhö, joka rakastaa testata uusia kosmetiikka tuotteita sekä kokeilla omaa uskalluksen rajaa meikkien suhteen. Kosmetiikan suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, joten löydät varmasti kiinnostavia tuotteita korealaisesta kosmetiikasta kotimaisiin helmiin kauttani. Blogissa pääset lukemaan hurtilla huumorilla höystettynä minun matkaani kohti 40-kriisiä. 

Seuraa somessa

Suosituimmat