*Blogipostaus on tehty yhteistyössä Lykon kanssa ja kaikki linkit ovat mainoslinkkejä*
Itselleni suurin kriisin aihe ikääntymisessä on ollut mun ihon ikääntyminen mun kanssa. Sitä ei voi stopata ja rypyt kuuluvat nykyään osaksi minua. Toki viimeisen vuoden aikana ne ovat löytäneet ihan uusia uria ja varsinkin silmänympärys alkaa näyttämään ikänsä vahvasti. On kuitenkin ensimmäisiä hetkiä, kun olen täysin sinut niiden ryppyjen kanssa mitä minulla nyt on. En ole enää alle kolmekymppinen, en mieleltäni enkä ulkomuodoltani. Lisää en toki haluaisi saada, joten vähän tarvitsee panostaa ikääntyvän ihon hoitoon.
Olen testannut bloggaajavuosieni aikana satoja tuotteita ikääntyvälle iholle. Olen myös testannut The Ordinaryn valikoimasta reippaan puolet tuotteista. Olen kuitenkin aina uinut The Ordinaryn tuotteiden osalta ikääntyvän ihon tuotteiden ohi, koska olen elänyt erään laisessa kieltovaiheessa. Toiseksi minusta on ollut liian vaikeaa selvittää mitkä heidän tuotteet sopivat keskenään käytettäväksi. Vaikka kuinka tavaa tuotteita, niin se tuotteiden määrä jotenkin ahdistaa ja on ollut vaikea valita sopivia tuoteyhdistelmiä. Sitten törmäsin Lykon The Ordinary Guide:en, joka antaa selkeitä vaihtoehtoja rutiineiksi The Ordinaryn tuotteilla.
Tässä linkki ensimmäiseen blogitekstiini, jossa lisää Lykon The Ordinary Guide:sta.
The Ordinary:ä ikääntyvälle iholle
Lyko The Ordinary Quide tarjosi minun ikääntyvälle iholle hyvinkin simppeliä 4 tuotteen ihonhoitorutiinia.
- Squalane Cleanser
- ”Buffet”
- Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F
- Natural Moisturizing Factors+ HA
Näin simppelillä aamurutiinilla voidaan helpottaa ikääntyvän ihon oireita ja auttaa sitä palautumaan sekä suojautumaan arjen ulkoisilta haitoilta. Eikä minun tarvinnut tutkia tuotteita ja niiden raaka-aineiden vaikutuksia tuntitolkulla. Samalla pystyin näkemään jo heti, että perusin ja voiteen voi korvata millä tahansa olemassa olevalla tuotteella helposti, jolloin ei tarvitse uusia koko rutiinia. Helppoa!
Squalane Cleanser
The Ordinaryn maitomainen ”puhdistusvoide”. Se ei vaahtoa käytettäessä ja on hyvin hellävarainen päivittäiseen pesuun sopiva tuote. Se ei kuivata ihoa mitenkään, mutta poistaa tehokkaasti lian ja talin iholta. Vaikka se on tehokas, se on kokonaan saippuaton, joten herkkähipiäisetkin voivat huoletta siihen tarttua. Kun tätä käyttää pesutuotteena, ei iho kiristä pesun jälkeen ollenkaan.
Itse suosin tätä tuotetta aamupesurina, koska silloin ei jää tunnetta, että pesisin kaiken illan pidemmän ihonhoitorutiinin hyvää pois iholtani. En kuitenkaan koe tätä optimaalisena meikinpoistoon, vaikkakin tuotekuvauksessa niin luvataankin.
”Buffet”
Buffet on The Ordinaryn lippulaivatuote, josta hype tämän brändin ympärillä kiihtyi alun perin. Minulla tämä tuote on alunperin päätynyt ihan inhokkilistalle asti, uskokaa tai älkää. Olen kokeillut seerumia ihan bloggaamiseni alkuaikoina, eikä ihoni vastannut seerumiin mitenkään. Voi olla, että olen yhdistänyt sen vääriin tuotteisiin myöskin ja sen vuoksi se ei ole päässyt oikeuksiinsa tai ihoni ei ole vain tarvinnut sitä. Nyt voin kuitenkin ilolla sana, että toimii ja hyvin!
Seerumi sisältää useita peptidiyhdisteitä sekä probiootteja yhdistettynä hyaluronihappoihin ja aminohappoihin. Eli about kaikki ikääntyvän ihon tarvitsemat ainesosat yhdessä seerumissa.
Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F
Härreguud mikä nimihirviö tämä tuote on. Oletko kosmaan kuullut F-vitamiinista? En olisi tarttunut tähän seerumiin, ellei se olisi ollut tuolla tietyllä ihonhoitorutiinin listalla, sen verta pelottava sen nimi on. Kyse on kuitenkin niin simppelistä tuotteesta kuin C-vitamiinista rasvahapoissa. Tämän vuoksi Lykon The Ordinary Guide on erinomainen työväline hahmottaa raaka-aineita. En olisi tarttunut tähän ilman tätä työkalua.
Tämän seerumin tulisi kirkastaa ihoa huomattavasti sen korkean C-vitamiini pitoisuuden vuoksi. Tämä korkea pitoisuus saavutetaan yhdistämällä rasvaliukoinen C-vitamiini kohdannainen rasvahappoihin, jotka auttavat kuljettamaan vaikuttavan aineen syvemmälle ihoon.
Natural Moisturizing Factors+ HA
Simppelin oloinen tuote, mutta kun tutustuu sen sisältöön ymmärtää miksi niin moni The Ordinaryn fani päätyy kerrasta toiseen valitsemaan tämän voiteen heidän seerumien pariksi.
Natural Moisturizing Factors eli NMF koostuu useista aminohapoista, rasvahapoista, triglyserideistä, ureasta, keramideista, fosfolipideistä, glyseriinistä, sakkarideistä, natrium-PCA:sta, hyaluronihaposta ja monista muista ainesosista, joita on iholla luonnollisesti.
Jättäisitkö sinä tämän valitsematta tuon listauksen jälkeen?
Koostumukseltaan voide on kohtalaisen tuhti, mutta imeytyy hyvin ihoon ja pieni määrä riittää pitkälle. Itse olen aiemmin kuluttanut tästä ison säästöpakkauksen ja minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Toki se ei ole aiheuttanut mitään hiphurraa-huutojakaan. Erittäin hyvä peruskasvovoide, jota ei ole pilattu hinnalla.
Oma fiilis Lykon The Ordinary Guide:n ikääntyvän ihon aamurutiinista
Kuten mainitsin jo tekstissä, niin en varmasti olisi valinnut näitä tuotteita itse noin vain. ”Buffetista” minulla oli omat ennakkoluulot, enkä niiden vuoksi olisi sitä ottanut. Oletan että olen vain aiemmin yhdistänyt sen aivan vääriin tuotteisiin. ”Buffet” suositellaan yhdistettäväksi C-vitamiiniin, jotta se toimisi optimaalisesti, jota en ole aiemmin tehnyt. Yhtä aikaa en olisi varmaan ottanut C-vitamiiniseerumia, koska se ei ole toiminut aikaisemmin ihollani kovinkaan hyvin muuten kuin happoihin yhdistettynä, mutta se tuntui tarvitsevan ”Buffetin” peptidit kaverikseen. Yhdessä nämä kaksi ovat aika hyvät tuotteet!
Reilun viikon käytön jälkeen iho on kirkkaampi. Se palautui hormonaalisesta kukinnasta nopeammin kuin koskaan. Iho on hyvinvoivan ja freesin näköinen. Ei se vie näin lyhyellä aikavälillä mitään ikääntymisen jo ilmaantuneita merkkejä pois, mutta iho tuntuu pitkässä juoksussa kosteutetummalta. Ei ole olo, että sitä pitäisi hautoa kangasnaamioilla joka pesun jälkeen.
Toki on muistutettava, että aamuisin tämä rutiini tarvitsee seurakseen aurinkosuoja, joka on yksi tärkeimmistä ikääntymisen estämisen ihonhoitomuodoista.