Norsunnahan kirkastus rutiini

Välillä tulee sellainen olo, että iho on harmaa ja nuutuneen oloinen. Eikä syynä ole satunnainen valvominen tai muu elämän sivuraide, joita aina välillä tulee eteen. Toki tämä rutiini auttaa myös niiden jälkeisiin ihohaasteisiin, mutta ei luultavimmin pure niihin yhtä hyvin kuin ihan vaan arjen rasitus iholla. Itselläni tämä fiilis tulee useimmiten silloin, kun olen ollut laiska ihonhoidon suhteen ja jättänyt ihon kuorimatta.

Tässä postauksessa bongataan mun luottotuotteet tällä hetkellä kurpsahtaneen norsunnahan hoitoon. En välttämättä suosittele tätä herkkäihoisille, koska happokuorinta voi olla rankkaa, mutta toisaalta se voi olla myös hellävarainen. 

Kaikki alkaa kuorivasta kasvovedestä...

Ne, jotka ovat seuranneet minua pitkään tietävät, että The Ordinaryn AHA + BHA -happokuorinta oli pitkään oma suosikkini, mitä tuli ihon tehokkaaseen kuorimiseen. Tarvitsee myöntää, että kyseinen tuote on helmi, mutta alan taipumaan siihen, että se on aivan liian vahva kuluttajamarkkinoille. Liian usein käytettynä se on mielestäni hyvinkin harmillinen iholle. Eikä se myöskään ole oikotie onneen millään tavalla.

Koska koen tuon naamion aivan liian vahvana tällä hetkellä omalle iholleni, niin olen taipunut kohti kuorivia kasvovesiä yhdistettynä oikeanlaisten seerumien ja muiden ihonhoitotuotteiden kanssa. En koe että pelkkä kuoriva kasvovesi pelastaa tilanteen. Toki, jos käyttää päivittäin sitä, niin joo, mutta itse en suosi sitä, että ihoa kuoritaan joka päivä jollain tuotteella.

Kasvovesiksi valitsen niinä harmaina nahkapäivinä joko Pixi Beautyn Glow Tonicin, jossa on glykolihappo (5%) on kuorivana osana. Toinen tämän hetken uusi ihastukseni on By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water, joka on yllättävän tehokas. Näistä kahdesta hellävaraisempi on mielestäni Pixi Glow Tonic. Valitsisin sen, jos iho ei ole tottunut happokuorintaan millään saraa. Wishtrendin Mantelihappokuorinta on mielestäni kohtuu ärhäkkä iholla ja jopa minun norsunnahkani kivistelee siitä, mutta se toimii ihan mielettömän upeasti iholla.

Kun C-vitamiini ei muuten ollenkaan toimi

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Mun iho ei ole koskaan vastannut C-vitamiiniin mitenkään hyvin. Kun kuulin, että C-vitamiini yhdistettynä kuorivaan tuotteeseen ja sen jälkeen kosteuttavaan naamioon saattaisi saada sen toimimaan, niin minähän kokeilin. Ja se toimi! Ei toki ole iholle mikään helläyhdistelmä, mutta se yönaamiolla rauhoitetaan iho. Eikä tätä ihonhoitorutiinia tulisi missään nimessä tehdä aamulla minun mielestäni. Salaisuus on juurikin se yönaamio.

Murumuru C-vitamiiniseerumi

Oma suosikki C-vitamiini seerumi on tällä hetkellä Klairsin Freshly Juiced Vitamin Drop, jossa C-vitamiiniin on yhdistetty öljymäiseen koostumukseen myös Centellaa. Itse en aluksi ollut innoissani sen öljyisestä koostumuksesta, mutta iltarutiinissa se ei pahemmin haittaa. Myönnän, että tämä on tällä hetkellä ainoa C-vitamiiniseerumi omassa kokoelmassani. Hyvä C-vitamiiniseerumi omalle iholleni oli myös Murumurun C-vitamiiniseerumi. Vaikkakin siitä tarvitsee sano, että en ole varma oliko siinä C-vitamiinin vaikutukset pääosassa, vai muiden raaka-aineiden optimaalinen toiminta.

Yönaamiolla sinetöidään ihon rauhoittuminen

Koska happokuorinta voi ärsyttää ihoa jonkin verran. Jopa minun paksu, kaikkeen tottunut nahkani, ärtyy niistä aika ajoin. Varsinkin tuo mantelihappokuorinta kihelmöi iholla ihan hulluna. Skippaan tämän vuoksi yleensä kasvovoiteen ja valelen iholle yötä vasten reilun määrän yönaamiota, joka saa rahassa kosteuttaa ihoa.

Yönaamioista ehdoton suosikki on tällä hetkellä uudelleen ostamani Klarsin Freshly Juiced Vitamin E Mask, jossa on E-vitamiinin lisäksi niasiiniamidia. Naamion E-vitamiini korostaa aiemmin käytetyn C-vitamiiniseerumin tehoa ja rauhoittaa ihon happokuorinnan kihelmöinniltä.

 

Toinen suositeltava yönaamio on mielestäni Huxley Secret of Sahara Sleep Mask, jossa Rohtosammalputkeen (centella) yhdistyy kaktusviikunan siemenöljy sekä kourallinen muita kasviuutteita. Naami on hyvin kostettava ja rauhottava, jonka vuoksi se sopii tähän happokuorinta C-vitamiini komboon hyvin lopetukseksi.

Yönaamion tarkoitus on siis rauhoittaa ja kosteuttaa iho kuorinnän jälkeen ja antaa C-vitamiinille parhaat mahdolliset lähtökohdat toimia.

Mikä on se salaisuus?

En sanoisi, että tässä rutiinissa olisi mitään överisalaista. Toki se ei sovi kaikille ihotyypeille ja sitä harvoin tarvitsee käyttää. Itse käytän sitä, kun mikään muu ei auta eli about 1-2 kertaa kuukaudessa. Lisäksi joku muu saattaisi haluta yönaamion alle kasvovoiteen, mutta itse jätän sen pois, koska en koe sillä olevan funktiota, kun yönaamio tekee kosteuttavan työn.

Ja sitten se varoituksen sana. Älä kokeile tätä tärkeää päivää ennen ensimmäistä kertaa! Kokeile niin että tiedät että ei ole mitään huolta ihosta seuraavana päivänä. Lisäksi seuraavana aamu ehdottomasti aurinkosuoja, jos muuten siitä luistat jostain syystä. 

Jaa blogiteksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hanne - Never30again blogi

Hei, olen Hanne.

Olen pian nelikymppinen yhden ihanan erityislapsen äiti, joka kamppailee oman ikäkriisin sijasta ihokriisin kanssa. Olen myös vahva kosmehörhö, joka rakastaa testata uusia kosmetiikka tuotteita sekä kokeilla omaa uskalluksen rajaa meikkien suhteen. Kosmetiikan suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, joten löydät varmasti kiinnostavia tuotteita korealaisesta kosmetiikasta kotimaisiin helmiin kauttani. Blogissa pääset lukemaan hurtilla huumorilla höystettynä minun matkaani kohti 40-kriisiä. 

Seuraa somessa

Suosituimmat