Nature by Amppu – Keltaisen talon salaisuus

Sipoossa on tienmutkan pimeässä kulmassa (ei osu silmään) iso keltainen talo, jonka pihassa on leikkimökki ja vanha lempeä saksanpaimenkoira. Piha on ihan normaalin perheen piha, mutta erikoista on se, että pihassa on myös hyötypuutarha, jossa kasvaa ainakin kehäkukkaa roimasti. Kyse on Näsiksen tilan päärakennuksesta ja sen pihapiiristä, jossa perhe-elämän lisäksi on Nature by Amppun myymälä, tuotanto- ja kurssitilat. Tilan itsensä historia on pitkä, vaikkakin Nature by Amppu on sen historiassa 2019 vuodesta mukana ollut luonnonkosmetiikan yritys.

Kesällä ja syksyllä, kun tänne eksyy viikonlopputapahtumaan on tunnelma aina kodikas, vaikka ihmisiä olisikin paljon. Navetassa kasvaa kananpojat ja pihalla käyskentelee perheen lempeä jättimäinen saksanpaimenkoira ja joukko kotkottajia. Kaupunkilainen pohtii ensimmäisenä kanojen häviämistä pihasta, mutta ne kuulemma pysyy tontilla.  Tapahtumissa keittiön ikkunasta saa parasta purtavaa ja kupin kahvia tai virvokkeita, jotka voi nauttia omenapuunalla. Tulee lapsuus mieleen… Paikassa on jotain seesteisyyttä, joka tarttuu. Yhtä aikaa itselläni on ollut aina tunne, että tämä paikka on tuttu jollain tapaa.

Verannalla on kylmä lattia, kun ottaa kengät pois, ihan niin kuin vanhoissa taloissa yleensä ja eteisessä tuoksuu vanhantalon tunnelma ja tapahtumapäivinä kahvi sekä tarjoomukset. Talo kätkee sisälleen Nature by Amppun myymälän, jossa myydään luonnonkosmetiikkaa sekä sen tekoon tarvittavia raaka-aineita. Lisäksi tiloissa pidetään luonnonkosmetiikkakursseja Ampun pitämänä. Tilaa huseeraa aina lämminhenkinen Amppu, joka on koko operaation ideanikkari ja toimari.

Myymälässä on myös myynnissä muiden pientuottajien tuotteita. Löytyy Kuura Essentialsin eteerisiä öljytuotteita ja  Cattecon ihonhoitoa päästä varpaisiin.

Mitä Näsiksen tilan päärakennus kätkee sisälleen?

Kun sain idean tästä blogitekstistä ja kirjoitin siitä ison osan, kutsuin vähän kuin vahingossa itseni kylään Ampun luokse saadakseni kuvia paikasta. Itse olen yleensä jännittäjä ja uusiin paikkoihin ja ihmisiin tutustuminen on minulle hieman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta omalla tavallaan minua kutkutti kuulla myös mitä Nature by Ampun takana on, kuka Amppu on ja mitä tämä keltainen talo kätkee sisäänsä.

Tässä kohtaa on pudotettava pommi, ettei mikään ole salaisuus, eikä taloon liity muuta mystistä kuin sen asukkaat, jotka ovat luoneet upeat DIY-kosmetiikan mekan keskelle Sipoon Linnanpellon kylää. Sanotaanko niin, että ihmiset ovat herättäneet henkiin tilan päärakennuksen ja avanneet sen ovet myös yleisölle. Tai uskoo ken mitä uskoo mystiikasta, mutta voi olla syy miksi tämä rakennus kiehtoo monia, ei vain minua. Mutta tahdon jättää sen teidän itsenne selvitettäväksi.

Nature by Amppun puodista löydät kaiken DIY-kosmetiikan tekoon

Istuutuessani villasukat jalassa kamiinan eteen ja jutellessäni Ampun kanssa käy kuitenkin hyvin selkeäksi se syy miksi paikka tuntuu kuin kodilta tai mummolalta. Ampusta huokuu lämminhenkisyys ja intohimo luonnonkosmetiikan tekemiseen. Nature by Amppu, kun ei ole vain valmista luonnonkosmetiikkaa, vaan intohimoa raaka-aineita kohtaan. Tämän vuoksi tiloissa pyöriikin kosmetiikantekokursseja sekä puoti, josta saa kaiken DIY-kosmetiikan tekemistä varten.

Mitä pidempään juttelen Ampun kanssa rapsutellen heidän koiraansa, sitä enemmän uskon, että ihmiset tekevät ja luovat sen tunnelman mitä tilalla on. Vaikkakin tilan 1600-luvulle asti ulottuva historia luo omat puitteensa. Kuitenkin nämä kaksi tekijää sulautuvat täällä yhteen saumattomasti. Puodin puolella ei ole yritetty piilottaa mitään vanhaa vaan antaa sille mahdollisuus olla esillä juuri sopivalla tavalla.

Nature by Ampun verkkokauppahan palvelee 24/7, mutta myös puoti on avoinna. Puodilla voi piipahtaa torstaisin 15-18 ja kerran kuukaudessa lauantaisin. Lauantain aukiolo ilmoitetaan verkkosivuilla ja Instagramissa, joten laita ainakin IG seurantaan.

Pitäisikö meidän kosmehörhöjen pitää ihan oma kosmetiikantekokurssi?

Mitkä on mun Nature by Ampun suosikkituotteet

Itselläni ei riitä into tehdä itse kosmetiikkaa, mieluummin nautin toisten taidolla tekemistä tuotteista. Kosmetiikan DIY ihmisille Nature by Ampun myymälä on  aarreaitta.

Itse haalin jokaisella käynnillä uusia huulirasvoja. Nature By Ampun huulirasvat ovat olleet parhaat luonnonkosmetiikan huulirasvat mitä mun korppuhuulille on tähän mennessä tullut sipaistua. Yksi iso plussa on tuo puikkomallinen pakkaus, kun itse en tykkää lääppiä putelia sormella. Olen vähän kammoksunut hyvin mehiläisvahaisia luonnonkosmetiikan huulirasvoja, kun ne jäävät huulille tahmeaksi kerrokseksi. Ampun huulirasvassa on juuri oikea suhde öljyjen ja vahan suhteen. Öljyinä tuotteessa on avokado- ja risiiniöljyä, jotka hoitavat ja kosteuttavat rohtuneita huulia tehokkaasti.

Toinen tuote, jota olen nyt huomannut hankkivani uuden vanhan loppuneen tilalle on, kehäkukkasaippuapala. Minulla on nyt jo toinen pala menossa, koska sen pehmeä vaahto ja tuntu iholla on miellyttävän koukuttava. Saippuan kehäkukka kasvaa aiemmin mainitsemassanihyötypuutarhassa talon pihalla. Lähiraaka-ainetta parhaimmillaan. Saippua ei sisällä synteettisiä väriaineita, vaan se saa värin kurkumasta. Yksi minun palasaippuassa arvostamistani piirteistä on , että se pyöristyy kulmistaan nopeasti käytön alussa ja muuttuu omaan käteen sopivaksi kulumatta kuitenkaan liikaa. Paljon vaadittu, mutta tämä saippua täyttää nuo vaateet.

En sano, että tuote olisi mitenkään kilpailijoitaan ylivertaisempi. Tällä hetkellä palasaippua markkinat ovat hyvin kilpailtu ala ja arvostan näitä tekijöitä, jotka päättävät kulkea omaa polkua ja tehdä omanlaistaan tuotetta. Pala kesti itselläni käytössä noin 2kk ja talvikuiva iho ei kiusannut käyttöaikana pahemmin. Toki ihoa tulee rasvata, mutta ei pesemisen kuivattamisen vuoksi. 

Vaikka itse vannon hyvin vahvasti Cattecon suolasaippuoiden nimeen, niin tämän saippuan pehmeä vaahto ja tuntu kädessä pistää kampoihin pitkäaikaisille suosikeille.

Jaa blogiteksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hanne - Never30again blogi

Hei, olen Hanne.

Olen pian nelikymppinen yhden ihanan erityislapsen äiti, joka kamppailee oman ikäkriisin sijasta ihokriisin kanssa. Olen myös vahva kosmehörhö, joka rakastaa testata uusia kosmetiikka tuotteita sekä kokeilla omaa uskalluksen rajaa meikkien suhteen. Kosmetiikan suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, joten löydät varmasti kiinnostavia tuotteita korealaisesta kosmetiikasta kotimaisiin helmiin kauttani. Blogissa pääset lukemaan hurtilla huumorilla höystettynä minun matkaani kohti 40-kriisiä. 

Seuraa somessa

Suosituimmat