Kesäkohde: Korson asema ja sen puodit

Ajattelin tarjoilla teille muutakin kuin kosmetiikan purkkisirkusta näin kesäkuukaudet. Pyrin kirjoittamaan kerran viikossa erilaisista kesäkohteista, joissa on ollut ilo vierailla tai jotka ovat meidän vakio paikkoja vierailla talvellakin. Näin tekin saatatte löytää mukavia kohteita vierailla tämän kesän aikana. Ja, ei blogista ei ole tulossa matkailublogi millään saraa, mutta saatte kesänajan vaihtelua ja minä saan ajakaa ihania paikkoja, joita ylläpitää pienyrittäjät.
Aiemmin tänä keväänä olen esitellyt nämä paikat kosmeajatuksella:
 Catteco nykyään Rajamäen Hiivatehtaalla

Nature by Amppu – Keltaisen talon salaisuus

Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Korsossa sijaitseva Korson vanha Asemarakennus, jossa toimii useampi yrittäjä saman katon alla. Näin on saatu vanha historiallinen rakennus elämään uutta elämää omalla uudella tavalla. Me käytiin paikalla jo toukokuussa, joten piha ei ollut vielä kukoistuksessaan, mutta meille osui kohdalle sopivasti kesän ensimmäinen tapahtumapäivä.
Asemaa ”asuttaa nykyään:
Cafe Unelma
Ekokauppa Oranssi Orava
Korson Aseman puoti

Cafe Unelma - edukkaita herkkuja

Luonnollisesti, kun Michael oli mukana, niin päädyimme ensimmäisenä Cafe Unelmaan. Toki yksi syys oli pihalla vastaan leijaillut tuoreiden korvapuustien tuoksu, joka on hullaannuttava. Tieson jo sisään kävellessä mikä on Michaelin valinta – korvapuusti. Tuo pikkumies on pullahiiri vimosen päälle. Mutta sanottakoon, että valikoiva sellainen. Hän syö vain hyvää pullaa ja tämä pulla on tämän pullahiiren hyväksymä.

Kahvila on tunnelmallinen ja palvelu mukavaa. Kesäkelillä, kun on lämmintä, niin puutarhassa voi nauttia myös päiväkahvit. Vielä toukokuun puolivälissä, kun me poikkesimme, niin piha ei ollut vielä parhaassa kukoistuksessaan, mutta varmasti kesää kohden vieläkin mukavampi paikka poiketa puutarhakahveille. Vaikka rakennus on ihan radanvieressä, niin junaliikenne ei suuresti häiritse, koska puutarha on talon vastakkaisella laidalla rataan nähden. Pihalla on hiekkalaatikko ja sisällä lasten leikkinurkkaus, jotta vanhemmat saavat nauttia kahvinsa rauhassa loppuun.

Hintatasoltaan kahvila on erittäin huokea. Meidän kaksi korvapuustia, kahvi ja pillimehu olivat 9€ yhteensä. Minulla on vuosienkin varrelta ajatus hintatason huokeudesta, kun ollaan poikettu. Toki itse kauppiaana Korsossa olleena, en ole kollegojen hintoja niinkään katsonut.

Ekokauppa Oranssi Orava - luonnonkosmehörhön unelma kohde

Korson Asemalla toimii myös jokaisen luonnonkosmetiikan intoilijan unelmakauppa – Ekokauppa Oranssi Orava. Tämä pieni puoti on kerännyt valikoimiinsa useiden eri pienyrittäjien tuotteita laajaksi valikoimaksi. Jos haluat yhdestä paikkaa montaa eri brändiä, niin tämä voisi olla sinulle mielenkiintoinen vierailukohde.

Puoti on rakennettu ekologisuuden ympärille. Edustettuna on sekä pitkänlinjan kotimaiset kosmetiikka tuotteet sekä ihan uuden uutukaisetkin. Esimerkiksi uutuus MoiForestia oli esillä. Varsinkin jos etsit jotain tiettyä tuotetta ja haluat ensin testata tuotetta vähän esim koostumusta tai tuioksua ajatellen, niin henkilökunta avustaa sinua tässä aivan varmasti. Toki, jos et paikalle pääse, niin Oranssilla Oravalla on myös yhtä kattava verkkokauppa olemassaan.

Korson Aseman puoti - miljööseen sopivaa sisustusta

Viimeisenä Korson asemaa majoittaa Korson Aseman puoti, jossa on sisustus- ka käsityötarpeita. Tuotteet on hyvin miljööseen sopivia eli jos haluat löytää maalaisromanttista ja ekologista, niin tämä voi olla myös vierailun arvoinen. Kaikki kolme yritystä täydentävät toisiaan mainiosti ja ymmärrän miksi he ovat osuneet yhteen saman katon alle.

Miten Korson Asemalle pääsee?

Kun naputtelet navigaattoriin Korso, Vantaa, niin et voi eksyä. Korson Vanha Asema on nykyisen aseman ihan vieressä. Pääset paikalle helposti ja vaivattomasti myös junalla. Näin ollen tämä voi olla helsinkiläisillekin mukava kesäkahvilakohde.

Jos tulet autolla, niin älä aja turhaan tuohon aidatulle pihalle, siinä ei ole asiakasparkkipaikkoja, mutta kuvasta vastakkaisella puolella tietä on Korson aseman parkkipaikka, johon yleensä saa hyvin auton jätettyä.

Jaa blogiteksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

One Response

  1. Kiitos mukavasta blogi-kirjoituksesta. Kiva kun pistäydyitte. Se olikin mukava saippuakupla-päivä. Toivottovasti tulet jossain vaiheessa uudelleen ajan kanssa. Emme ehtineet tuolloin juuri jutella kosmetiikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hanne - Never30again blogi

Hei, olen Hanne.

Olen pian nelikymppinen yhden ihanan erityislapsen äiti, joka kamppailee oman ikäkriisin sijasta ihokriisin kanssa. Olen myös vahva kosmehörhö, joka rakastaa testata uusia kosmetiikka tuotteita sekä kokeilla omaa uskalluksen rajaa meikkien suhteen. Kosmetiikan suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, joten löydät varmasti kiinnostavia tuotteita korealaisesta kosmetiikasta kotimaisiin helmiin kauttani. Blogissa pääset lukemaan hurtilla huumorilla höystettynä minun matkaani kohti 40-kriisiä. 

Seuraa somessa

Suosituimmat